073 822 0013      +31 6 424 729 54     info@phonerepairs.nl      Ploossche Hof 13 5233 HA Den Bosch ('s-Hertogenbosch)

Binnen 30 minuten klaar terwijl u meekijkt | Uitsluitend originele onderdelen | 12 maanden garantie | Gratis parkeren | Ook 's avonds geopend

Apple serialized onderdelen

iPhone scherm melding

Het vervangen van iPhone schermen vanaf de iPhone 11 wordt een stuk lastiger gemaakt door Apple. Na vervangen van het scherm door een onafhankelijk reparateur (dus niet de Apple Store Amsterdam, Haarlem of Den Haag) kan het zijn dat u een melding krijgt waarin het toestel aangeeft niet te kunnen verifiëren of het vervangen scherm wel een origineel scherm is. Deze melding is geen belemmering voor het functioneren van het toestel. Het is een enkel indicatie dat het scherm niet is vervangen in een Apple Store, in Nederland zitten deze Apple Store’s alleen in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Wat is er nu precies aan de hand?

Apple is al sinds zijn bestaan bezig om reparatie door andere partijen dan Apple zelf te ontmoedigen. Dit heeft in het verleden al enkele rechtszaken tegen Apple opgeleverd die gewonnen zijn door de reparerende derde partij. Zo hebben ze in 2017 een iTunes foutmelding genaamd ‘’error 53’’ ongedaan moeten maken. Deze error werd gegeven na het vervangen van de homeknop. Na de eerste de beste update werd het toestel volledig onbruikbaar en dat enkel en alleen omdat de homebutton vervangen was. De rechter in de Verenigde Staten (USA) heeft Apple verboden deze foutmelding te blijven gebruiken.

Meldingen op het toestel

Vanaf de iPhone Xr is het vervangen van de accu al tegen de lamp gehouden, er kwam ineens een melding op het toestel waarin het toestel aangaf niet te kunnen verifiëren of het een originele accu betrof na vervanging van de accu. Bij tests door ons en collega’s in het buitenland blijkt dat zelfs als je twee splinternieuwe iPhones uit elkaar haalt en de accu van de een in de ander zet deze melding bij beide toestellen zichtbaar was, dit dus ondanks dat het twee originele accu’s betrof.

Met de schermen is dat vanaf de iPhone 11 ook het geval. En vanaf de iPhone 12 ook bij het vervangen van de achter camera’s. De melding van het niet kunnen verifiëren van het onderdeel is zichtbaar in het menu. Dit vormt echter geen enkel probleem in de werking ervan, en zegt ook niks over het niet origineel zijn van het onderdeel maar enkel het onderdeel niet te verifiëren is in de systemen van Apple.

Apple gaat dus stapje voor stapje steeds verder in het serializen van iPhone onderdelen, Dit is een slechte zaak voor u als klant en voor het milieu. Apple repareert namelijk maar twee dingen het scherm en de accu, heeft u iPhone een ander defect dan vervangen zij het gehele toestel. Waar u ook nog eens honderden euro’s voor mag betalen, en uw oude toestel aan Apple moet afstaan. Wij repareren alles van schermen, accu’s, camera’s, camera lens, achterkanten, behuizingen, knoppen, oplaadpoort, moederborden, waterschade, enz, enz,. Wat natuurlijk veel beter is voor uw portemonnee en het milieu.

Scherm melding

 

Accu melding

The Right to repair

In Europa zijn wij als gezamenlijke onafhankelijke reparateurs een lobby begonnen om praktijken zoals hierboven ook in de EU aan banden te laten leggen / te verbieden. Immers is het niet milieu vriendelijk en totaal onnodig, om bij bijv. een gebroken cameralens, achterkant, defect knopje enz. enz. het gehele toestel te vervangen.

iPhone onderdelen en schermen zijn een geval apart

Voor alle Apple reparaties gebruiken wij  ‘demontage’ schermen en onderdelen. Wij kopen deze schermen en onderdelen in bij demontage bedrijven, of demonteren nieuwe iPhone’s zelf voor de onderdelen. Zij of wij kopen nieuwe iPhone’s in en demonteren deze om daarna in losse onderdelen te verkopen. Zo komen wij aan de volledig originele Apple schermen en onderdelen. De prijzen zijn helaas hoger dan de namaak schermen en onderdelen, maar volledig origineel.

Daarom kan Apple ‘ontkennen’ dat niemand buiten Apple zelf aan originele schermen c.q. onderdelen kan komen. Maar een professionele iPhone reparatie specialist kan wel een iPhone uit elkaar halen en de originele onderdelen eruit halen en verkopen. Zo blijft uw iPhone dus geheel origineel na de reparatie bij ons.

Flexible hydrogel screenprotectors, de beste bescherming voor uw telefoon en tablet

Flexible hydrogel screenprotectors, de beste bescherming voor uw telefoon en tablet

Wij hebben sinds enige tijd een fantastisch apparaat staan. Namelijk een snijplotter, wij snijden computergestuurd met dit apparaat speciaal voor u de flexible hydrogel screenprotectors voor al uw apparaten op maat zoals: smartphones, tablets, watch, Nintendo Switch, camera’s, enz, enz. Meer dan 10.000 apparaten ondersteunen wij met onze snijplotter. Flexible hydrogel is een zeer stevige siliconen screenprotector. Bescherm je kostbare scherm met onze flexible hydrogel screenprotectors. We weten allemaal dat krassen uiteindelijk leiden tot glasbreuk.

Wij kunnen screenprotectors snijden voor elk type toestel van elk merk. Dankzij de software, die dagelijks updates krijgt hebben we altijd de beste bescherming voor uw toestel in huis. Voor de beste flexible hydrogel screenprotector op de markt betaald u slechts  voor smartphone €15,- en voor tablets €25,-

Tpu screenprotectors snij plotter machine
Tpu screenprotectors snij plotter machine

Flexible hydrogel screenprotectors

Zeer ruime Openingstijden Phone Repairs, op afspraak

Phone Repairs Den Bosch heeft zeer ruime openingstijden, wij repareren overdag, in de avonduren, weekenden en zelfs op zon- en feestdagen. U komt binnen op afspraak en we repareren uw toestel direct, terwijl u meekijkt. Wij werken altijd op afspraak om u te kunnen garanderen dat we alle tijd en aandacht voor u en uw reparatie hebben. Door onze werkwijze heeft u nooit te maken met wachttijden. U komt binnen en we repareren uw toestel direct.

Reparatie altijd op afspraak, klaar in 30 minuten terwijl u meekijkt

Bel snel 073 822 0013

WhatsApp contact

Maandag10:00 AM - 9:00 PM
Dinsdag9:00 AM - 9:00 PM
Woensdag9:00 AM - 9:00 PM
Donderdag9:00 AM - 9:00 PM
Vrijdag9:00 AM - 9:00 PM
Zaterdag10:00 AM - 6:00 PM
Zondag12:00 PM - 6:00 PM

Plan direct een afspraak!

Plan direct een afspraak bij Phone Repairs voor uw reparatie!

,

Wij nemen altijd professionele voorzorgsmaatregelen voordat wij een reparatie uitvoeren, waaronder maatregelen tegen Electro Static Discharge (ESD)Uw toestel wordt met de grootst mogelijke zorg en kwaliteit gerepareerd. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat al uw gegevens/data op u toestel blijven staan. Graag betalen met uw pinpas, maar contant kan natuurlijk ook.

Wij repareren: iPhoneiPadSamsung, Huawei, Honor, Nexus, Google PixelOnePlus, LG, Xiaomi, Sony, NokiaMeizu, Moto, Microsoft Lumia, Nokia LumiaOPPO, Wiko, Motorola, Lenovo, Elephone, UmiDigi, Essential Phone, VivoAsus.

iPhone moederbord reparaties

iPhone moederbord reparaties

Wij kunnen u ook helpen met reparaties die niet elk bedrijf kan uitvoeren, namelijk iPhone en iPad moederbord reparatie. Het PCB ook wel moederbord genaamd van uw smartphone of tablet. Het moederbord bestaat uit vele chips, connectors, dunne sporen (traces) en vele andere componenten. Wij kunnen doorgebrande IC’s en filters vervangen, FPC connectors, QFP’s en BGA’s chips vervangen en data herstellen van waterschade toestellen.

Moederbord reparatie Phone Repairs Den Bosch

Ons lab

iPhone moederbord reparaties zijn niet eenvoudig en hebben veel kennis, ervaring en microsoldeer vaardigheden nodig. We kunnen iPhone moederbord reparaties uitvoeren vanaf €90,- prijs varieert per toestel en defect / reparatie. De garantie termijn bij deze reparaties is vier maanden. Wij streven ernaar om de moederbord reparatie binnen 3 werkdagen klaar te hebben.

Infrarood solderen

De nieuwste SMD componenten zijn zo klein dat deze niet meer met een traditionele soldeerbout kunnen worden aangebracht. Met infrarood is dit nog wel mogelijk. Aan het moederbord (de printplaat) kan met behulp van infrarood (hete lucht) gesoldeerd worden. Deze infrarood heatgun bevat een krachtig infrarood element. Op deze manier is het mogelijk om de kleinste componenten, QFP’s of BGA’s handmatig te dé-solderen en solderen. Wij gebruiken professioneel gereedschap van o.a. AmscopeWiha, Hakko, Baku, Quick, Fluke.

Boardview van een PCB van de iPhone XS

De mogelijkheden van moederbord reparatie zijn legio. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende moederbord reparaties:

Tarief per model iPhone incl. BTW en montage
iPhone 5/5C/5S/SEFPC connector vervangen€100,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€100,-
Toestel lijkt te laden maar doet niks U2 Tristar vervangen€100,-
Geen beeld€100,-
Wifi werkt niet (knop is grijs)€140,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€100,-
Defecte Baseband, Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt niet het Imei nummer Baseband vervangen€150,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone 6/6 Plus/6S/6S PlusFPC connector vervangen€130,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€130,-
Toestel lijkt te laden maar doet niks U2 Tristar vervangen€130,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€130,-
Touch screen IC (touch disease) In (bijna) alle gevallen verschijnt er eerst een grijze balk in beeld, waarna het scherm steeds minder goed of niet reageert op uw vinger. Touch IC (Meson U2402) en de Touch IC ( Cumulus U2401) chip vervangen€130,-
Defecte Baseband,  Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt niet het Imei nummer. Baseband IC vervangen€150,-
Wifi werkt niet (knop is grijs)€150,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone 7/7 PlusFPC connector vervangen€150,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€160,-
Toestel lijkt te laden maar doet niks U2 (Tristar) Charger IC 620A38 NXP vervangen€160,-

7 Plus €170,-

Geen beeld€160,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€160,-
Wifi werkt niet (knop is grijs)€160,-
Audio IC (loop disease)

  • Toestel blijft hangen op Apple logo, homeknop geeft wel een reactie bij aanraking. Toestel start niet meer op.
  • Er kan geen audioberichten opgenomen worden met de Dictafoon app.
  • Er komt geen geluid meer uit de oorluidspreker (ook na vervanging niet).
  • Er komt geen geluid meer uit de luidspreker (ook na vervanging niet).
€160,-

€170,- 7 Plus

Touch IC toestel reageert slecht of helemaal niet op aanraking. Na toestel uit en aan te zetten wel weer voor een tijdje€165,-
Defecte Baseband,  Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt er geen imei nummer€165,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone 8/8 PlusFPC connector vervangen€210,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€210,-
Geen beeld€210,-
Wifi werkt niet (knop is grijs)€210,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€210,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone XFPC connector vervangen€240,-
Face ID defect (u moet de oude onderdelen meenemen)€250,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€250,-
Geen beeld€250,-
Wifi werkt niet (knop is grijs)€230,5
Andere moederbord defectenop aanvraag
Alle modellen iPhone’sData herstel waterschade. data geleverd op USB stick toestel is doorgaans niet meer bruikbaar als telefoon. tarieven vanaf€250,-
iPad  alle modelleniPad moederbord reparatieop aanvraag

Bel ons voor meer informatie op: 073 822 0013 

Deze reparaties kosten meer tijd dan u van ons gewend bent, dit komt omdat het een reparatie aan het moederbord betreft, die onder een stereoscopische microscoop moet worden uitgevoerd. Omdat de onderdelen (chips) zeer klein zijn, en het soldeerwerk op de vierkante millimeter betreft. Wat vanzelfsprekend zeer nauwkeurig uitgevoerd dient te worden.

Moederbord reparatie in enkele dagen al klaar

Wij streven ernaar om moederbord reparatie binnen 3 werkdagen uitgevoerd te hebben. (dit kunnen we niet garanderen door de o.a. drukte en levering van chips). Kunnen we u onverhoopt niet helpen dan betaalt u enkel €40,- PCB, moederbord onderzoekskosten. De garantie termijn bij deze reparaties bedraagt vier maanden. Voor vragen kun u ons een e-mail sturen: info@phonerepairs.nl 

iPhone en iPad moederbord reparatieFPC connector op PCB vervangen, moederbord reparatie

PHONE REPAIRS DE SPECIALIST IN MICRO- EN NANO SOLDEREN

Onze Tristar tester

Laad je iPhone niet meer op?

Wij kunnen zeer snel testen of dit aan de poort ligt of aan de Tristar chip op je moederbord. Deze chip raakt makkelijk beschadigd als er namaak oplaadkabels gebruikt worden. Wij kunnen dan de Tristar chip op het moederbord vervangen. Gebruik altijd originele MFi (MadeFor iPhone) oplaadkabels en NOOIT goedkope rommel van Action, Kruidvat, Aldi enz. Dan is de kans op schade aan de Tristar chip minimaal. En is een reparatie niet nodig.

Vier maanden garantie op moederbord reparatie

Wij zijn uniek met onze garantietermijn van 2 maanden op moederbord reparatie. Reparaties dienen goed te worden uitgevoerd en moeten duurzaam zijn. Wij gebruiken daarom uitsluitend originele onderdelen en geven u zelfs 4 maanden garantie op moederbord reparatie en de vervangen onderdelen.

Professionele smartphone en tablet reparatie

Wij nemen altijd professionele voorzorgsmaatregelen voordat wij een reparatie uitvoeren, waaronder maatregelen tegen Electro Static Discharge (ESD)Uw toestel wordt met de grootst mogelijke zorg en kwaliteit gerepareerd. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat al uw gegevens/data op u toestel blijven staan. Uw toestel is waardevol en bevat privacygevoelige informatie, waarmee wij zeer zorgvuldig en discreet omgaan.

Betaling

Graag betalen met uw pinpas, maar contant kan natuurlijk ook.

iPhone achterglas reparatie

Wij hebben sinds enige tijd een fantastisch apparaat staan. Namelijk een fiber laser machine! Een laser? Ja, een echte laser. Dit high-end apparaat met fiber laser technologie brandt met een fiber laser de lijm weg die onder de glazen achterkant zit. De laser werkt zo nauwkeurig dat het toestel niet geheel gedemonteerd hoeft te worden, omdat de laser nooit dieper kan komen dan de lijmlaag. En zodoende dus ook niet schade zou kunnen maken aan de interne onderdelen. De reparatie duur voor het vervangen van de glazen achterkant van een iPhone is 24 uur. Dit komt omdat de lasermachine zijn werk moet doen, en omdat de epoxy (lijm) van de nieuwe achterkant moet drogen. Het toestel moet 18 uur in een pers, om de epoxy te laten uitharden. De actuele tarieven kan je hier vinden.

Fiber laser machine

U hoeft dus niet meer de gehele behuizing te vervangen waardoor u goedkoper uit bent. Dit geldt voor alle iPhones met een glazen achterkant. Mocht de behuizing toch heel veel schade hebben of wilt u toch liever de gehele behuizing vervangen dan kan dat bij ons natuurlijk ook. In de tarievenlijst vindt u de all-in prijzen voor het vervangen van de achterkant per iPhone. Deze achterkant is enkel het glas, dus niet de camera lens of de behuizing van de lens. Evenmin is dit origineel, omdat Apple dit simpelweg niet levert. Wilt u de achterkant vervangen en wilt u uw toestel origineel houden? Dan dient de gehele backcover vervangen te worden, inclusief frame en knoppen. De tarieven daarvan vind u op onze site, bij het betreffende toestel.

Met dit apparaat kunnen we relatief eenvoudig de achterkant van een iPhone met een glazen gebroken achterkant er af halen. Waarna we een nieuwe kunnen plaatsen voor u. Waar we voorheen een hele behuizing moesten vervangen hoeft dat met dit apparaat niet meer. Sinds de iPhone 8 en hoger hebben de iPhone’s een glazen achterkant, erg mooi maar ook breekbaar helaas.

Fiber laser

Wat doet dit apparaat precies?

Dit apparaat met high-end fiber laser technologie brandt met een fiber laser de lijm en lijmresten weg die onder de glazen achterkant zitten. Dit zorgt er voor dat we veel secuurder en makkelijker kunnen werken. Voorheen, bij een achterkant die gebarsten was, moest de hele behuizing worden vervangen. Dit zorgde voor hoge kosten. Met dit apparaat zijn de hoge kosten die dit met zich meebracht verleden tijd!

Professionele iPhone achterglas reparatie

Wij nemen altijd professionele voorzorgsmaatregelen voordat wij een reparatie uitvoeren, waaronder maatregelen tegen Electro Static Discharge (ESD)Uw toestel wordt met de grootst mogelijke zorg en kwaliteit gerepareerd. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat al uw gegevens/data op u toestel blijven staan.

Betaling iPhone achterglas reparatie

Graag betalen met uw pinpas, maar contant kan natuurlijk ook.

Wij repareren: iPhoneiPadSamsung, Huawei, Honor, Nexus, Google PixelOnePlus, LG, Xiaomi, Sony, NokiaMeizu, Moto, Microsoft Lumia, Nokia LumiaOPPO, Wiko, Motorola, Lenovo, Elephone, UmiDigi, Essential Phone, VivoAsus.

Waterdichtheid smartphones

Waterdichtheid smartphones

Steeds vaker claimen fabrikanten dat hun toestellen stof- en waterbestendig of zelfs stof- en waterdicht zijn. Dit wordt onderstreept door met een IP codering te schermen. Zo voldoet bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 volgens Samsung aan de eisen die horen bij een IP68 codering en stelt Apple dat de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus voldoen aan de eisen voor een IP67 codering.

IP coderingen vertellen in welke mate een product, bijvoorbeeld een smartphone, bestand is tegen het binnendringen van voorwerpen, stof of vloeistoffen. Een IP code bestaat uit de letters ‘IP’ en twee cijfers. IP is een afkorting voor ‘Ingress Protection’ of ‘International Protection Rating’. De twee cijfers achter de letters IP geven de mate aan waarin een toestel stof- of waterdicht is. Het eerste cijfer geeft de stofdichtheid aan, het tweede cijfer de bestendigheid tegen water.

Uit de garantievoorwaarden bij producten waarvan beweerd wordt dat deze volledig stof- en waterdicht zijn, wordt schade door indringing van vocht of water meestal alsnog uitgesloten van garantie. Dat is een vreemde zaak aangezien een product dat voldoet aan een bepaalde IP codering bestand zou moeten zijn tegen de beschreven omstandigheden.

EERSTE GETAL: Bescherming tegen binnendringen

PBescherming tegen:Betekenis
0niks
1Grote voorwerpenBescherming tegen contact met een groot oppervlak van het lichaam, zoals de hand, maar niet beschermt tegen opzettelijk aanraken met bijvoorbeeld een vinger. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 50 mm
2Middelgrote voorwerpenBescherming tegen aanraking met de vinger of iets vergelijkbaars. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 12,5 mm
3Kleine voorwerpenBescherming tegen aanraking met een werktuig zoals gereedschappen, dikke draad of vergelijkbaar. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 2,5 mm
4Spitse voorwerpenBescherming tegen aanraking met een werktuig als draden, schroeven of vergelijkbaar. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen groter dan 1 mm
5StofbeschermingGedeeltelijke bescherming tegen stof, zodanig dat een goed functioneren mogelijk is.
6StofvrijVolledig stofdicht.

TWEEDE GETAL: Bescherming tegen vocht

IPBescherming tegen:BetekenisPraktisch overleefd de apparatuur dit of vergelijkbaar
0GeenGeen beschermingBinnen blijven
1Druppels Type IGeen schade indien onderhevig aan verticale druppels10 minuten in miezerige regen.
2Druppels Type IIGeen schade indien druppels vallend onder een hoek van 15°10 minuten in lichte regen.
3SpatwaterGeen schade indien besproeid (maximaal 10 l/min) onder een hoek tot 60°5 minuten in de regen.
4PlenswaterGeen schade indien besproeid (maximaal 10 l/min) onder elke hoekRegen, sproeien en een glas water dat erover valt.
5SproeiwaterGeen schade indien bespoten (maximaal 12,5 l/min) onder elke hoekOnder de kraan houden, mits deze niet te hard loopt
6WaterbestendigGeen water indringing indien bespoten (100 l/min) onder eender welke hoekOnder de kraan of stormachtige omstandigheden buiten.
7DompeldichtGeen indringing indien ondergedompeld (30 min op 1 m)Overleeft een incidentele onderdompeling.
8WaterdichtBlijft bruikbaar onder water onder omstandigheden gespecificeerd door de fabrikantPer ongeluk in de emmer laten liggen terwijl je deze vol laat lopen geen probleem (mits zonder zeep en niet te warm water)

De conclusie die getrokken moet worden is dat IP coderingen vandaag de dag straffeloos ingezet worden als marketingterm. In werkelijkheid blijkt echter dat fabrikanten van smartphones met klem afraden toestellen te gebruiken onder de omstandigheden waartegen de toestellen volgens de IP codering bestand moeten zijn. Mocht er – zelfs onder de omstandigheden die de IP codering voorschrijft – vocht- of waterschade in het toestel ontstaan, is deze alsnog uitgesloten van garantie.

Bovenstaande Samsung S9 Plus heeft 2 minuten in het toilet gelegen, geen enkel toestel is waterdicht!

In werkelijkheid doen fabrikanten beter hun best om telefoons beter bestand te maken tegen dagelijks gebruik. Wat fabrikanten met IP coderingen eigenlijk bedoelen te zeggen is dat hun toestellen bestand zijn tegen een bui regen of ongelukjes zoals plons in het afwaswater of de toiletpot danwel een glas drinken dat over de telefoon omvalt. Dit soort ongelukjes die altijd kunnen gebeuren zou een smartphone logischerwijs moeten kunnen overleven. Overigens wordt – ondanks de vermeldde IP codering – zelfs hier geen enkele harde garantie geven.

Geen enkel toestel is waterproof, enkel spatwaterdicht. Ook toestellen met een IP-certificering zijn niet waterproof! Daarom sluit ook elke fabrikant garantie uit bij waterschade, welke IP-certificering hun toestel ook heeft.

Heeft je toestel vocht- of waterschade ondervonden, lees dan dit even.

Laad je iPhone niet meer op? Mogelijk Tristar chip defect

We zien steeds meer mensen met klachten dat de batterijvan hun iPhone niet meer goed of totaal niet meer oplaad. De meest logische verklaring is een defecte batterijof oplaad poort. Echter in veel gevallen zien we dat de U2 Tristar chip defect is.

Wat doet de U2 Tristar chip?

Tristar (U2) is een chip op het moederbord van je iPhone, deze chip controleert of de kabel of accessoire die je aansluit op de lightning poort origineel Made For iPhone (MFi) is. En deze Tristar chip bepaald ook of over die kabel data dan wel stroom mag gaan.

Echter gebruik je namaak (niet origineel, Niet MFi) kabels of accessoires dan gaat de Tristar chip zeer makkelijk defect. Ook het (laten) plaatsen van een namaak batterijkan dit veroorzaken.

Hoe is vast te stellen of de Tristar chip schade heeft?

Dit kunnen we vast stellen door metingen te doen aan het moederbord, dit is echter erg tijdrovend en dat kost natuurlijk geld. Echter hebben wij als een van de eerste bedrijven in Nederland nu een makkelijke en betrouwbare manier om te testen of de Tristar chip schade heeft of de batterijof oplaad poort fouten veroorzaken. Wij hebben de Tristar tester!

Tristar chip tester

Met de Tristar tester weten we binnen enkele minuten en zonder het toestel te openen, wat er met je toestel aan de hand is. En hoe we dit het beste voor je kunnen gaan oplossen. Kosten van Tristar chip onderzoek bedraagt slechts €10,- incl. BTW. En het mooie is u kunt bij ons gewoon kunt meekijken met de reparatie en zien wat we doen.

Wat kan ik doen om Tristar problemen te voorkomen?

Het enige wat je hoeft te doen om schade aan de Tristar chip te voorkomen is:

 • Gebruik altijd originele MFi (Made For iPhone) kabels en accessoires
 • Gebruik NOOIT goedkope rommel van Action, Kruidvat, Aldi, Hema, enz.

Tristar chip

Deel van het moederbord waar de U2 Tristar chip zit

Tarief per model iPhone incl. BTW en montage

Tarief per model iPhone incl. BTW en montage
iPhone 5/5C/5S/SEFPC connector vervangen€100,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€100,-
Toestel lijkt te laden maar doet niks U2 Tristar vervangen€130,-
Geen beeld€100,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€100,-
Defecte Baseband, Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt niet het Imei nummer Baseband vervangen€150,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone 6/6 Plus/6S/6S PlusFPC connector vervangen€120,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€130,-
Toestel lijkt te laden maar doet niks U2 Tristar vervangen€130,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€130,-
Touch screen IC (touch disease) In (bijna) alle gevallen verschijnt er eerst een grijze balk in beeld, waarna het scherm steeds minder goed of niet reageert op uw vinger. Touch IC (Meson U2402) en de Touch IC ( Cumulus U2401) chip vervangen€140,-
Defecte Baseband,  Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt niet het Imei nummer. Baseband IC vervangen€140,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone 7/7 PlusFPC connector vervangen€140,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€140,-
Toestel lijkt te laden maar doet niks U2 (Tristar) Charger IC 620A38 NXP vervangen€145,-

7 Plus €145,-

Geen beeld€160,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€160,-
Audio IC (loop disease)

  • Toestel blijft hangen op Apple logo, homeknop geeft wel een reactie bij aanraking. Toestel start niet meer op.
  • Er kan geen audioberichten opgenomen worden met de Dictafoon app.
  • Er komt geen geluid meer uit de oorluidspreker (ook na vervanging niet).
  • Er komt geen geluid meer uit de luidspreker (ook na vervanging niet).
€150,-

€160,- 7 Plus

Touch IC toestel reageert slecht of helemaal niet op aanraking. Na toestel uit en aan te zetten wel weer voor een tijdje€165,-
Defecte Baseband,  Uw toestel kan geen netwerk vinden en als u *#06# bij het bel scherm intoetst verschijnt er geen imei nummer€165,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone 8/8 PlusFPC connector vervangen€195,-
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€195,-
Geen beeld€195,-
Geen backlight (wel beeld maar erg donker) backlight IC vervangen€195,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
iPhone XFPC connector vervangen€210,-
Face ID defect (u moet de oude onderdelen meenemen)tarief op aanvraag
Laadt niet/wordt niet herkend (o.a. iTunes fout 9, 1403, 1404)€200,-
Geen beeld€200,-
Andere moederbord defectenop aanvraag
Alle modellen iPhone’sData herstel waterschade. data geleverd op USB stick toestel is doorgaans niet meer bruikbaar. tarieven vanaf€230,-
iPad  alle modelleniPad moederbord reparatieop aanvraag

Bel ons voor meer informatie op: 073 822 0013 

Deze reparaties kosten meer tijd dan u van ons gewend bent, dit komt omdat het een reparatie aan het moederbord betreft, die onder een stereoscopische microscoop moet worden uitgevoerd. Omdat de onderdelen (chips) zeer klein zijn, en het soldeerwerk op de vierkante millimeter betreft. Wat vanzelfsprekend zeer nauwkeurig uitgevoerd dient te worden.

Moederbord reparatie in enkele dagen al klaar

Wij streven ernaar om moederbord reparatie binnen 3 werkdagen uitgevoerd te hebben. (dit kunnen we niet garanderen door de o.a. drukte en levering van chips). Kunnen we u onverhoopt niet helpen dan betaalt u enkel €40,- PCB, moederbord onderzoekskosten. De garantie termijn bij deze reparaties bedraagt twee maanden. Voor vragen kun u ons een e-mail sturen: info@phonerepairs.nl 

iPhone en iPad moederbord reparatieFPC connector op PCB vervangen, moederbord reparatie

Werkt automatische helderheid of True tone van u iPhone 8/8Plus/X/XR/XS/XS Max niet meer?

Heeft u het scherm van een iPhone 8/8Plus/X/XS/XS Max of iPhone XR laten vervangen door een niet professioneel bedrijf of persoon?

Als het scherm van een iPhone 8/8 Plus/X/XS/XS Max of iPhone XR vervangen wordt. Dient de data van de chip op het defecte scherm gekopieerd te worden naar de chip op het nieuwe scherm. Gebeurt dit niet dan zal de automatische helderheid en True tone nooit meer werken. Dit is ook het geval als er namaak onderdelen gebruikt worden, wij gebruiken uitsluitend originele onderdelen, voor alle reparaties!
Bij ons zal bovenstaand probleem dus nooit voorkomen, omdat wij beschikken over speciale apparatuur zodat alles weer werkt, zoals het hoort. Als u het oude scherm nog heeft kunnen wij het ook voor u weer herstellen.

Helaas worden er vaak door onkundige mensen reparaties uitgevoerd. Zij beschikken niet over de juiste (dure) gereedschappen en technische kennis om reparaties uit te voeren, dat is erg jammer want het komt u als consument duur te staan als u een dergelijk bedrijf of persoon u dure smartphone laat repareren. Vaak gaat er meer defect dan u lief is!

Bij de iPhone X/XS/XS Max en XR zien we relatief veel gevallen waarbij na scherm vervanging Face ID niet meer werkt. Er is dan een chip beschadigd. Ook dit kunnen we herstellen mits u de oude onderdelen mee neemt, al u het toestel komt brengen. Dat betekent het originele scherm wat in u iPhone X zat en de oorluidspreker, sensoren met de flexkabels.

Wij beschikken altijd over de laatste en allerbeste tools, microscopen en computers om de reparaties succesvol te laten verlopen. Is er door een reparatie elders iets defect geraakt? Vaak kunnen wij u nog helpen om het probleem alsnog op te lossen. Neem gerust contact met ons op!

Hulp bij instellen smartphone of tablet nodig?

Heeft u een nieuwe smartphone of tablet? En vindt u het lastig om gegevens van het oude toestel op uw nieuwe toestel te krijgen? Geen nood wij helpen u graag bij het instellen van uw nieuwe telefoon of tablet. Afhankelijk van uw wensen helpen we u bijvoorbeeld bij de installatie, stellen we randapparatuur in of geven we u uitleg of een korte demonstratie van uw smartphone of tablet. Handig als u zo snel mogelijk gebruik wilt maken van uw nieuwe telefoon of tablet!

Tarieven smartphone en tablet hulp

 Gewenste hulp
Instellen nieuwe smartphone of tablet€25,-
Software updaten naar nieuwste versie€30,-
Software herstellen€30,-
Email accounts instellen per stuk€10.-
Data overzetten van oude naar nieuwe smartphone/tablet€25.-
Uitleg en demonstratie van mogelijkheden van uw smartphone of tablet (per half uur)€25.-
Oplossen van problemen met uw smartphone of tablet (per half uur)€25.-

Smartphone hulpPhone Repairs is dé telefoon reparatie specialist voor al uw smartphone en tablet reparaties. Scherm gebroken? batterijaan vervanging toe? Of een ander defect? Wij repareren u toestel binnen 30 minuten, terwijl u meekijkt.

Bel: 073-8220013

WhatsApp contact

Phone Repairs heeft het grootste aanbod smartphone en tablet reparaties van Nederland. Wij repareren meer dan 37 merken en vele honderden verschillende types telefoons en tablets. Phone Repairs Den Bosch gebruikt voor elke reparatie uitsluitend nieuwe originele onderdelen. Bij ons is er maar één kwaliteit en dat is origineel. Dus bieden wij u geen keuze in OEM of Klasse A, A+, AA+ en andere namaak kwaliteiten.

Bezoek adres (op afspraak):

Ploossche Hof 13
5233 HA Den Bosch

iPhone Repairs heeft zeer ruime openingstijden, wij repareren overdag maar ook in de avonduren, weekenden en zelfs op zon- en feestdagen. Wij werken op afspraak om u te kunnen garanderen dat we alle tijd en aandacht voor u en uw smartphone of tablet hebben. Door onze werkwijze heeft u nooit te maken met wachttijden. U komt binnen en we repareren uw toestel direct terwijl u meekijkt. Wij beschermen u privacy, u verliest uw toestel niet uit het oog. Parkeren kan gratis voor de deur.

Laat uw toestel professioneel en snel repareren door Phone Repairs Den Bosch. Wij repareren de volgende merken smartphone en tablet: iPhoneiPad, iPad ProSamsung, Huawei, Honor, Nexus, Google PixelOnePlus, LG, Xiaomi, Sony, Meizu, Moto, Microsoft Lumia, Nokia Lumia, Nokia (HMD), OPPO, Wiko, Motorola, Lenovo Zuk, Elephone, UmiDigi, Asus, Pocophone, ZTE, Vivo, Essential Phone en Asus

U ontvangt altijd een factuur op naam met BTW specificatie. Onze monteurs zijn volledig gecertificeerd en worden voortdurend bijgeschoold.

Snelle smartphone en tablet reparatie

Tijdens de reparatie kunt u onder het genot van een lekker kopje vers gemalen bonen koffie of een glas hete thee meekijken hoe uw toestel vakkundig gerepareerd wordt. De reparatie duurt niet langer dan 30 minuten. Wij werken op afspraak om u te garanderen dat we alle tijd en aandacht voor u en uw reparatie hebben. U kunt snel weer genieten van u toestel.  Wij kunnen alles voor u repareren of het nu gaat om een kapot scherm, defect LCD, defecte batterij, niet meer opladen, speakers die niet werken, knoppen die niet werken enz.. Wij repareren het graag voor u, zodat u snel weer kunt genieten van uw toestel.

Uitsluitend originele onderdelen

Originele onderdelen

Bij ons is er maar één kwaliteit en dat is origineel. Uw toestel blijft dus na reparatie bij ons volledig origineel! Wij gebruiken uitsluitend originele onderdelen voor alle reparaties die we uitvoeren. Dus geen keuze in OEM of klasse A, A+, AA+ en andere namaak kwaliteiten. Origineel is het enige wat wij willen aanbieden aan onze klanten. Daarom kunnen wij ook 12 maanden garantie bieden.

Waarom wij uitsluitend originele onderdelen gebruiken?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel, u heeft een kostbaar toestel gekocht en deze dient volledig origineel te blijven. Zodat u dezelfde ervaring had als voor de reparatie. Zo denken wij erover!

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe wij aan onze originele schermen komen. Daar maken wij geen enkel geheim van, voor alle merken kunnen wij direct bij de fabrikant de originele schermen en andere originele onderdelen bestellen.

iPhone schermen zijn een geval apart

Voor alle Apple reparaties gebruiken wij  ‘demontage’ schermen. Wij kopen deze schermen in bij demontage bedrijven, Zij kopen nieuwe iPhone’s op en demonteren deze om daarna in losse onderdelen te verkopen. Zo komen wij aan de volledig originele Apple schermen.

Daarom kan Apple ontkennen dat niemand buiten Apple zelf aan originele schermen kan komen. Maar een professionele reparatie specialist kan wel een iPhone uit elkaar halen en de originele onderdelen eruit halen en verkopen. Zo behoud u dus uw fabrieksgarantie en blijft alles origineel.

Officiële factuur op naam voor uw verzekering of bedrijf

Bij ons krijgt u ten alle tijden een factuur op naam met BTW vermelding. Wij staan achter onze diensten en geven daar ook garantie op. Onze monteurs zijn volledig opgeleid. Na een reparatie bij ons, behoud u gewoon uw fabrieksgarantie. Let wel op, wij laten aan de binnenkant van uw telefoon een kenmerk achter dat deze bij ons is gerepareerd (om fraude te voorkomen). Indien het toestel dan terug moet naar de fabrikant, moet u eerst eenmalig langs komen om dit kenmerk te verwijderen.

Wij repareren onderstaande merken:

12 maanden garantie garantie

Wij zijn uniek met onze garantie termijn van 12 maanden garantie. Reparaties dienen goed te worden uitgevoerd en moeten duurzaam zijn. Wij gebruiken daarom uitsluitend originele onderdelen en geven u zelfs 12 maanden garantie op de reparatie en de vervangen onderdelen.

Snelle reparatie

Tijdens de reparatie kunt u onder het genot van een lekker kopje vers gemalen bonen koffie, frisdrank, water of thee meekijken hoe uw toestel gerepareerd wordt. De reparatie duurt niet langer dan 30 minuten. Wij werken op afspraak om u te garanderen dat we alle tijd en aandacht voor u en uw reparatie hebben. Door onze werkwijze heeft u nooit te maken met wachttijden. U komt binnen en we repareren uw toestel direct.

Professionele smartphone en tablet reparatie

Wij nemen altijd professionele voorzorgsmaatregelen voordat wij een reparatie uitvoeren, waaronder maatregelen tegen Electro Static Discharge (ESD)Uw toestel wordt met de grootst mogelijke zorg en kwaliteit gerepareerd. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat al uw gegevens/data op u toestel blijven staan.

U kunt uw toestel niet missen, geen uur. Die wetenschap vormt het uitgangspunt van onze dienst: snel, klaar terwijl u wacht en vanuit een transparante en eerlijke bedrijfsvoering. U ziet wat we doen, en dat tegen zeer scherpe tarieven. Uw toestel is waardevol en bevat privacygevoelige informatie, waarmee wij zeer zorgvuldig en discreet omgaan.

Betaling uitsluitend originele onderdelen

Graag betalen met uw pinpas, maar contant kan natuurlijk ook.

Bij Phone Repairs kunt u terecht voor professionele, snelle en voordelige reparatie van uw iPhoneiPad, iPad ProSamsung, Huawei, Honor, Nexus, Google PixelOnePlus, LG, Xiaomi, Sony, Meizu, Moto, Microsoft Lumia, Nokia Lumia, Nokia (HMD), OPPO, Wiko, Motorola, Lenovo Zuk, Elephone, UmiDigi, Asus

Phone Repairs Den Bosch - Het grootste aanbod smartphone en tablet reparatie, uitsluitend originele onderdelen, professioneel, snel. Bel: 073-8220013 Reparatie opsturen Verzekering originele onderdelen

Nieuwe iPhone XS Max, iPhone XS en iPhone XR aangekondigd door Apple

Op 12 september 2018 heeft Apple de nieuwe line up van de iPhone aan gekondigd. Dit keer maar liefst drie modellen. Namelijk de iPhone XS Max, iPhone XS en de iPhone XR. Hieronder hebben we het alleen over de iPhone XS Max en iPhone XS. De iPhone XR zullen we later beschrijven omdat deze ook pas is oktober te bestellen is.

De iPhone XS Max en iPhone XS zijn gebaseerd op de bestaande iPhone X, maar biedt een aantal vernieuwingen. Beide toestellen zijn vanaf vrijdag 14 september 2018 te bestellen en levering volgt vanaf 21 september 2018.

iPhone XS Max en iPhone XS belangrijkste specificaties

De iPhone XS Max en iPhone XS zijn voorzien van een TrueDepth-camera aan de voorkant en een dubbele camera aan de achterkant. De iPhone XS  maakt gebruik van Face ID om het toestel te ontgrendelen. Onderop vind je ook de Lightning-aansluiting, microfoons en de luidspreker. Andere details zoals de notch en de plaatsing van de knoppen zijn vergelijkbaar met de iPhone X. De grootste verbeteringen zitten dan ook binnenin. De IP rating is nu IP68, zodat de toestellen nog iets beter waterbestendiger zijn.

De iPhone XS Max met een 6,5 inch scherm heeft de volgende specificaties:

 • 6,5 inch Super Retina OLED
 • 2688 x 1242 pixels
 • 3,3 miljoen pixels
 • 458 ppi
 • Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR 10
 • 3D touch

Het formaat van de behuizing is hetzelfde als de iPhone 8 Plus

De iPhone XS  met een 5,8 inch scherm heeft de volgende specificaties:

 • 5,8 inch Super Retina OLED
 • 2436 x 1125 pixels
 • 2,7 miljoen pixels
 • 458 ppi
 • Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR 10
 • 3D touch

Het scherm heeft een 60% grotere dynamic range voor kleuren dan het scherm van de iPhone X.

Nieuwe A12 Bionic-chip

Beide toestellen beschikken over de nieuwe A12 Bionic-chip deze heeft een 4-core GPU en 6-core CPU (3 snelle en 3 energiezuinige). Al deze cores kunnen tegelijk actief zijn. De A12 Bionic heeft 6,9 miljard transistors en het is bovendien de eerste 7-nanometerchip ter wereld in een telefoon. De GPU van de A12 is 50% sneller dan de A11 Bionic. Bij de A11 Bionic kon deze 600 miljard berekeningen per seconde doen; de A12 Bionic is dat 5 biljoen berekeningen per seconde.

Camera’s

De iPhone XS heeft aan de achterkant twee 12-megapixel camera’s en een verbeterde True Tone-flitser. De bovenste camera (f/1.8) heeft een wide-angle lens en een nieuwe camera sensor. Onderin zit een telefotocamera (f/2.4) met 2x optische zoom. Beide hebben optische beeldstabilisatie.

De frontcamera heeft een 7 megapixel (f/2.2) met een snellere camera sensor. De camera kan dankzij de A12 Bionic processor slimmere dingen doen, zoals het herkennen van rode ogen. Bij elke foto worden 1 biljoen bewerkingen uitgevoerd. Nieuw is Smart HDR, waardoor kleine details worden benadrukt.

De batterijduur is 30 minuten langer op de iPhones XS en 1,5 uur op de XS Max, dan op de iPhone X.

Dit zijn de Nederlandse iPhone XS Max prijzen:

 • iPhone XS Max  64GB  €1259,-
 • iPhone XS Max 256GB €1429,-
 • iPhone XS Max 512GB €1659,-

Vanaf 14 september preorder / 21 september winkel. 

Te koop in de kleuren: spacegrijs, zilver en goud

Dit zijn de Nederlandse iPhone XS prijzen:

 • iPhone XS 64GB   €1159,-
 • iPhone XS 256GB €1329,-
 • iPhone XS 512GB €1559,-

Vanaf 14 september preorder / 21 september winkel

Te koop in de kleuren: spacegrijs, zilver en goud

Dit zijn de Nederlandse iPhone XR prijzen:

iPhone XS 64GB   €859,-
iPhone XS 256GB €919,-
iPhone XS 512GB €1029,-

Te koop in de kleuren: zwart, wit, rood, geel, koraal, blauw

Vanaf 19 oktober preorder / 26 oktober winkel

Hier kan je de Apple keynote 2018 bekijken.

Call Now

Start chat
1
WhatsApp met Phone Repairs
Klik op de verzendknop om een WhatsApp gesprek te starten met Phone Repairs. Wij zijn 7 dagen per week van 10-20.30 uur bereikbaar.