073 822 0013      +31 6 424 729 54     info@phonerepairs.nl      Ploossche Hof 13 5233 HA Den Bosch ('s-Hertogenbosch)

Logo PhonerepairsBinnen 30 minuten klaar terwijl u meekijkt | Uitsluitend originele onderdelen | 12 maanden garantie | Gratis parkeren | Ook 's avonds geopend

Heeft uw telefoon, tablet, MacBook waterschade?

Als Je smartphone of tablet waterschade heeft, is uitzetten het eerste wat je moet doen (als het toestel al niet zichzelf heeft uitgeschakeld). Hiermee voorkom je mogelijke verdere schade. Zet het toestel absoluut niet meer aan, en laadt het toestel ook zeker niet meer op. Je toestel moet binnen 48 uur na het contact met water en/of vocht bij ons binnen zijn, zodat we het toestel chemisch kunnen reinigen om corrosie en kalkafzetting aan het PCB (moederbord) te beperken. Geen enkel toestel is waterdicht, enkel spatwaterdicht. Ook toestellen met een IP-certificering zijn niet waterdicht. Daarom sluit ook elke fabrikant garantie uit bij waterschade, welke IP-certificering hun toestel ook heeft.

Bel: 073 822 0013

Phone Repairs Den Bosch App ons!
Gemiddelde reactietijd: 10 minuten

Maar mijn toestel is toch waterdicht?

De term “waterdicht” kan enigszins misleidend zijn als het gaat om smartphones. Veel moderne smartphones zijn inderdaad ontworpen om enige mate van blootstelling aan water te weerstaan, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze volledig waterdicht zijn. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

IP-codes: Veel smartphones hebben een IP-classificatie die aangeeft hoe goed ze bestand zijn tegen stof en water. Bijvoorbeeld, een smartphone met een IP68-classificatie kan doorgaans worden ondergedompeld in water tot een bepaalde diepte (meestal tot 1,5 meter) voor een bepaalde tijdsduur (meestal tot 30 minuten), maar dit varieert per fabrikant en model.

Beperkte Bescherming: Zelfs met een hoge IP-classificatie is een smartphone niet bestand tegen alle soorten waterblootstelling. Ze zijn over het algemeen niet ontworpen om bestand te zijn tegen zeewater, stoom, chloorwater (uit zwembaden), olie, zeep, chemicaliën, of warm water.

Tijdelijke Blootstelling: De waterbestendigheid van een smartphone is vaak bedoeld voor tijdelijke en onbedoelde blootstelling, zoals het per ongeluk laten vallen in een plas of het kortstondig onderdompelen in water. Maar niet voor meedermaals blootstellen aan stoom bijvoorbeeld in de badkamer of sauna.

Slijtage: Na verloop van tijd kan de waterbestendigheid van een smartphone afnemen door slijtage, vallen, stoten of andere vormen van schade.

Garantie: Het is belangrijk op te merken dat, hoewel sommige telefoons waterbestendig zijn, waterschade niet wordt gedekt door de garantie van de fabrikant. En ook niet door Phone Repairs, om die reden.

Advies: Het is altijd het beste om voorzichtig te zijn en te voorkomen dat je smartphone in contact komt met water, zelfs als deze een hoge IP-classificatie heeft. Als een telefoon toch nat wordt, zet hem dan uit, droog hem zo goed mogelijk af, en neem zo snel af mogelijk contact met ons op, dan heb je de hoogste kansen op volledig herstel van je toestel.

Concluderend: Hoewel veel moderne smartphones zijn ontworpen om enige mate van waterbestendigheid te bieden, zijn ze niet absoluut waterdicht. Het is altijd het beste om blootstelling aan water, stoom en andere vloeistoffen te voorkomen om schade te minimaliseren.

Welke iPhone is waterdicht? Spoiler geen!

Apple zegt bijvoorbeeld over de iPhone XS en iPhone XS Max dit:

iPhone XS en iPhone XS Max zijn spat‑, water‑ en stofbestendig en voldoen aan bestendigheidsnorm IP68 volgens IEC‑standaard 60529 (tot 30 minuten en 2 meter diep, getest onder gecontroleerde omstandigheden). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.

De kosten voor onze waterschade behandeling bedragen vanaf €60,- kijk voor de kosten voor uw toestel in ons menu bij u toestel. Ongeacht of het toestel wel of niet te redden is. Deze kosten zijn voor de arbeidstijd, kennis, apparatuur en chemische middelen. Reparatie duur is 2 a 3 werkdagen (weekenden niet meegeteld).

Het kan bij waterschade zo zijn dat er defecten aan het moederbord zijn, dan gelden onze tarieven van moederbord reparaties. Deze tarieven kan je hier vinden.

Waterschade reparatie Phone Repairs

Bovenstaande ‘waterdichte’ iPhone Xr heeft 30 seconden in zee gelegen

Bovenstaande ‘waterdichte’ Samsung S9 Plus heeft 2 minuten in het toilet gelegen

Geen enkel toestel is waterdicht!

Droog u toestel (uitwendig) met een handdoek af. Droog het toestel NOOIT met een föhn, in een oven, in de zon, op de verwarming, enz. Leg het toestel ook NIET in rijst, dit is een mythe.

De rijst mythe Jessa (iPad Rehab) legt het uit:

Bij een chemische reining door Phone Repairs Den Bosch wordt je smartphone of tablet volledig uit elkaar gehaald. Wanneer alle onderdelen verwijderd zijn worden ze stuk voor stuk chemische gereinigd. Dan bekijken we je moederbord onder onze stereoscopische microscoop, en ondernemen we zo nodig verdere acties (na overleg met jou). Na chemische reiniging monteren wij jouw smartphone of tablet en testen wij je toestel grondig. En komen eventuele defecten aan het licht.

De kosten voor onze waterschade behandeling bedragen €60,- euro incl. montage en BTW. Ongeacht of het toestel wel of niet te redden is. Deze kosten zijn voor de arbeidstijd, kennis, apparatuur en chemische middelen. Reparatie duur is 2 a 3 werkdagen (weekenden niet meegeteld).

iPhone 6 cleaning waterschade

Chemische ultrasoon reiniging

Bel ons onmiddellijk als je toestel nat is geworden: 073-8220013

Hoe langer je wacht met u toestel naar ons te brengen, hoe kleiner de kans op succes.

• Binnen 1 tot 6 uur 90% kans op succes
  • Na 6 tot 12 uur 80% kans op succes
  • Na 12 uur tot 72 uur 40% kans op succes
  • Langer dan 72 uur <5% kans op succes

Als je het toestel bij ons hebt gebracht, zullen wij het toestel direct volledig demonteren. Daarna zullen we alle onderdelen (mits mogelijk) afzonderlijk in een ultrasoon bad chemisch reinigen. Hierbij word doormiddel van geluidsgolven uit het gehele spectrum u toestel schoon gemaakt.

ultrasoon reiniger voorbeeld

Ultrasoon cleaning machine

Garantie bij waterschade

Fabrikanten en wij ook niet, geven nooit garantie bij waterschade en valschade. Waterschade kan door een reparateur makkelijk geconstateerd worden omdat er in alle mobiele apparaten indicatoren zitten die verkleuren bij aanraking met vocht.

Bel nu

Start chat
1
WhatsApp met Phone Repairs
Klik op de verzendknop om een WhatsApp gesprek te starten met Phone Repairs. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 10 tot 20 uur. Gemiddelde reactietijd: 10 minuten.