iPhone 6 en 6 Plus touch disease reparatie

We kunnen u helpen als uw iPhone 6 of iPhone 6 Plus last heeft van het touch disease probleem, voor €160,- (excl. verzendkosten) voeren wij de Touch disease reparatie uit en kunnen we u toestel ‘genezen’ van touch disease. De garantie termijn bij deze reparatie bedraagt drie maanden.

Heeft u last van iPhone 6 en 6 Plus touch disease?

In (bijna) alle gevallen verschijnt er eerst een grijze balk in beeld, waarna het scherm steeds minder goed of niet reageert op uw vinger. Dit zet verder door, totdat het display uiteindelijk helemaal niet meer werkt. Omdat dit iPhone 6 touchscreen probleem in de controller chips zit, lost het vervangen van het scherm helaas niets op. Dan heeft u last van touch disease en heeft u de touch disease reparatie nodig. We vervangen de Touch IC (Meson U2402) en de Touch IC (U2401) chip.

Touch Disease Touch disease reparatie

iPhone 6 Plus touch disease probleem

Het probleem heeft te maken met het moederbord, waar de zogenaamde Touch IC-chips verbonden zijn met het moederbord via kleine soldeerballetjes (BGA’s). Als je de iPhone gebruikt, en deze licht gebogen (bend gate) raakt, het toestel draait en beweegt, bewegen en barsten deze balletjes naar verloop van tijd totdat ze het contact met het moederbord verliezen. Dit verklaart ook dat het probleem ineens kan opduiken, en steeds erger wordt. ‘Touch disease’ komt door een ontwerp fout van Apple van het toestel.

iPhone 6 Plus Touch IC vervangen

iPhone 6 Plus Touch IC vervangen

Je ontkomt dus niet aan de touch disease reparatie, voor een blijvende oplossing van het probleem. De garantie termijn bij deze reparatie is drie maanden. De Touch Disease reparatie kost aanzienlijk meer tijd dan u van ons gewend bent, dit komt omdat het een reparatie aan het moederbord betreft, die onder een stereoscopische microscoop moet worden uitgevoerd. Omdat de onderdelen (chips) zeer klein zijn, en het soldeerwerk op de vierkante millimeter betref. Wat vanzelfsprekend zeer nauwkeurig uitgevoerd dient te worden. Reparatie duur is ongeveer 5 – 7 werkdagen (weekenden niet meegeteld). De nieuwste SMD componenten zijn zo klein dat deze niet met een traditionele soldeerbout kunnen worden aangebracht. Met infrarood is dit nog wel mogelijk. Aan het moederbord (de printplaat) kan met behulp van infrarood verwarming gesoldeerd worden. Deze infrarood soldeerbout bevat een krachtig infrarood element. Op deze manier is het mogelijk om de kleine componenten, QFP’s of BGA’s handmatig te solderen en te dé-solderen.

Bij Phone Repairs kunt u terecht voor professionele, snelle en voordelige reparatie van uw iPhoneiPad, iPad ProSamsung, Huawei, Honor, Nexus, Google PixelOnePlus, LG, Xiaomi, Sony, Meizu, Moto, Microsoft Lumia, Nokia Lumia, Nokia (HMD), Oppo, Wiko, Motorola, Lenovo Zuk, Elephone, UmiDigi, Asus en MacBook Pro