073 822 0013      +31 6 424 729 54     info@phonerepairs.nl      Ploossche Hof 13 5233 HA Den Bosch ('s-Hertogenbosch)

Logo PhonerepairsBinnen 30 minuten klaar terwijl u meekijkt | Uitsluitend originele onderdelen | 12 maanden garantie | Gratis parkeren | Ook 's avonds geopend

iOS 17 batterijproblemen

Na de lancering van iOS 17 melden veel gebruikers een snellere batterijontlading van hun iPhone of iPad. Dit artikel biedt inzicht in de mogelijke redenen en oplossingen voor dit probleem. Grote updates zoals iOS 17 kunnen soms tot dit soort klachten leiden.

Problemen met de batterij na iOS 17

De klachten over de batterij na de update naar iOS 17 waren enigszins te verwachten. Veel gebruikers merken dat hun batterij sneller leegloopt, en sommige apparaten worden zelfs warmer dan gebruikelijk. Ondanks dat dit niet voor iedereen geldt, kan het voelen alsof jouw apparaat de enige is met problemen. Dit soort batterijproblemen na een update is niet ongebruikelijk, voornamelijk vanwege achtergrondprocessen die plaatsvinden, zoals nieuwe indexeringstaken van Spotlight en Foto’s en andere optimalisaties. Vaak lossen deze kwesties zichzelf op na enkele dagen, maar soms moeten gebruikers zelf actie ondernemen.

Een advies is om je iPhone de eerste dagen na de update minder intensief te gebruiken. Zorg dat je altijd een oplaadkabel of powerbank bij de hand hebt. Laat je apparaat ’s nachts opladen zodat achtergrondtaken kunnen worden afgerond. Als je batterij na enige tijd nog steeds snel leegraakt, kijk dan in Instellingen > Batterij om te zien welke apps veel stroom verbruiken. Het beperken van deze apps kan helpen.

Daarnaast zijn gebruikers na een grote update vaak actiever met hun iPhone: het uitproberen van nieuwe features, updates voor andere apps, en het instellen van nieuwe opties. Dit kan ook invloed hebben op de batterijduur. Verder kan bij iOS 17 het toetsenbordfeedback, waarbij je trillingen voelt bij het typen, meer energie vragen. Het kan nuttig zijn om deze functie tijdelijk uit te schakelen.

Oplossingen voor batterijproblemen

Hoewel iOS-updates vaak nuttig zijn en veel problemen oplossen, kunnen ze soms ook nieuwe problemen introduceren. Als je batterijproblemen ervaart, zijn hier enkele algemene tips:

Controleer welke apps de meeste energie verbruiken onder Instellingen > Batterij. Beperk het gebruik van deze apps.
Zet locatiediensten uit. Dit kun je doen via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Dit kan per app of in zijn geheel.
Activeer de energiebesparende modus via het Bedieningspaneel. Dit beperkt bepaalde achtergrondtaken.
Verminder de helderheid van je scherm via het Bedieningspaneel om energie te besparen.
Door deze stappen te volgen, kun je de levensduur van je batterij na de iOS 17-update mogelijk verbeteren.

Wanneer accu vervangen

De accu dient vervangen te worden als de maximumcapaciteit 80% of lager is, vaak staat er dan ook i.p.v. het percentage “Service” Mocht je het niet uit kunnen lezen op je iPhone dan is de accu gezondheid uit te lezen met 3UTools (windows) en Coconut battery (Mac)

iOS 17 batterijproblemen

Bel nu

Start chat
1
WhatsApp met Phone Repairs
Klik op de verzendknop om een WhatsApp gesprek te starten met Phone Repairs. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 10 tot 20 uur. Gemiddelde reactietijd: 10 minuten.