073 822 0013      +31 6 424 729 54     info@phonerepairs.nl      Ploossche Hof 13 5233 HA Den Bosch ('s-Hertogenbosch)

Logo PhonerepairsBinnen 30 minuten klaar terwijl u meekijkt | Uitsluitend originele onderdelen | 12 maanden garantie | Gratis parkeren | Ook 's avonds geopend

Apple serialized onderdelen

iPhone scherm melding

Het vervangen van iPhone schermen vanaf de iPhone 11 wordt een stuk lastiger gemaakt door Apple. Na vervangen van het scherm door een onafhankelijk reparateur (dus niet de Apple Store Amsterdam, Haarlem of Den Haag) kan het zijn dat u een melding krijgt waarin het toestel aangeeft niet te kunnen verifiëren of het vervangen scherm wel een origineel scherm is. Deze melding is geen belemmering voor het functioneren van het toestel. Het is een enkel indicatie dat het scherm niet is vervangen in een Apple Store, in Nederland zitten deze Apple Store’s alleen in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Wat is er nu precies aan de hand?

Apple is al sinds zijn bestaan bezig om reparatie door andere partijen dan Apple zelf te ontmoedigen. Dit heeft in het verleden al enkele rechtszaken tegen Apple opgeleverd die gewonnen zijn door de reparerende derde partij. Zo hebben ze in 2017 een iTunes foutmelding genaamd ‘’error 53’’ ongedaan moeten maken. Deze error werd gegeven na het vervangen van de homeknop. Na de eerste de beste update werd het toestel volledig onbruikbaar en dat enkel en alleen omdat de homebutton vervangen was. De rechter in de Verenigde Staten (USA) heeft Apple verboden deze foutmelding te blijven gebruiken.

Meldingen op het toestel

Vanaf de iPhone Xr is het vervangen van de accu al tegen de lamp gehouden, er kwam ineens een melding op het toestel waarin het toestel aangaf niet te kunnen verifiëren of het een originele accu betrof na vervanging van de accu. Bij tests door ons en collega’s in het buitenland blijkt dat zelfs als je twee splinternieuwe iPhones uit elkaar haalt en de accu van de een in de ander zet deze melding bij beide toestellen zichtbaar was, dit dus ondanks dat het twee originele accu’s betrof.

Met de schermen is dat vanaf de iPhone 11 ook het geval. En vanaf de iPhone 12 ook bij het vervangen van de achter camera’s. De melding van het niet kunnen verifiëren van het onderdeel is zichtbaar in het menu. Dit vormt echter geen enkel probleem in de werking ervan, en zegt ook niks over het niet origineel zijn van het onderdeel maar enkel het onderdeel niet te verifiëren is in de systemen van Apple.

Apple gaat dus stapje voor stapje steeds verder in het serializen van iPhone onderdelen, Dit is een slechte zaak voor u als klant en voor het milieu. Apple repareert namelijk maar twee dingen het scherm en de accu, heeft u iPhone een ander defect dan vervangen zij het gehele toestel. Waar u ook nog eens honderden euro’s voor mag betalen, en uw oude toestel aan Apple moet afstaan. Wij repareren alles van schermen, accu’s, camera’s, camera lens, achterkanten, behuizingen, knoppen, oplaadpoort, moederborden, waterschade, enz, enz,. Wat natuurlijk veel beter is voor uw portemonnee en het milieu.

Scherm melding

 

Accu melding

The Right to repair, Louis Rossman legt het probleem uit van wat Apple doet

In Europa zijn wij als gezamenlijke onafhankelijke reparateurs een lobby begonnen om praktijken zoals hierboven ook in de EU aan banden te laten leggen / te verbieden. Immers is het niet milieu vriendelijk en totaal onnodig, om bij bijv. een gebroken cameralens, achterkant, defect knopje enz. enz. het gehele toestel te vervangen.

iPhone onderdelen en schermen zijn een geval apart

Voor alle Apple reparaties gebruiken wij  ‘demontage’ schermen en onderdelen. Wij kopen deze schermen en onderdelen in bij demontage bedrijven, of demonteren nieuwe iPhone’s zelf voor de onderdelen. Zij of wij kopen nieuwe iPhone’s in en demonteren deze om daarna in losse onderdelen te verkopen. Zo komen wij aan de volledig originele Apple schermen en onderdelen. De prijzen zijn helaas hoger dan de namaak schermen en onderdelen, maar volledig origineel.

Daarom kan Apple ‘ontkennen’ dat niemand buiten Apple zelf aan originele schermen c.q. onderdelen kan komen. Maar een professionele iPhone reparatie specialist kan wel een iPhone uit elkaar halen en de originele onderdelen eruit halen en verkopen. Zo blijft uw iPhone dus geheel origineel na de reparatie bij ons.

Call Now

Start chat
1
WhatsApp met Phone Repairs
Klik op de verzendknop om een WhatsApp gesprek te starten met Phone Repairs. Wij zijn 7 dagen per week van 10-20.30 uur bereikbaar.